DigiCrowd: Laten we onze facturen elektronisch versturen via het Peppol-netwerk

09/04/2024 - Gepubliceerd door : FiduPress < Terug DigiCrowd: Laten we onze facturen elektronisch versturen via het Peppol-netwerk

Vandaag de dag komt het nog zelden voor dat facturen in België volledig digitaal worden uitgereikt. De belangrijkste reden hiervoor is het lage aantal facturen dat via Peppol wordt verstuurd.

Met DigiCrowd willen we de terughoudendheid van verstuurders om hun facturen via Peppol te versturen wegwerken en zo het volume verhogen zodat ontvangers (bedrijven en boekhouders) al hun aankoopfacturen volledig digitaal kunnen verwerken. Het gebruiksgemak verbeteren door een geïntegreerde oplossing aan te bieden die eenvoudig te gebruiken is in de software van de gebruiker.

Daarnaast zijn er nog enkele voordelen van elektronisch factureren:

Elektronische facturatie betekent een kostenbesparing tot 75% in vergelijking met papieren facturatie en biedt een veel aangenamere ervaring dan het verwerken van PDF-facturen die per e-mail worden verstuurd.

De wetgeving moedigt het gebruik van volledig digitale facturen steeds meer aan, waarbij de uitwisseling van facturen via PEPPOL vanaf januari 2026 verplicht wordt.

DigiCrowd is een consortium opgericht door CodaBox en zijn partners, met als doel zoveel mogelijk bedrijven te mobiliseren om het gebruik van elektronische facturen te promoten.

Via DigiCrowd is het onze belangrijkste missie om bedrijven gemakkelijker toegang te geven tot netwerken waarmee ze elektronische facturen kunnen uitwisselen met hun boekhouders, om het versturen van elektronische facturen te vereenvoudigen en ten slotte om het UBL-formaat te promoten als standaard voor elektronische facturatie,

Bezoek de DigiCrowd website voor meer informatie.

Terug