Elektronische facturatie. Wacht niet tot het laatste moment!

17/01/2024 - Gepubliceerd door : FiduPress < Terug Elektronische facturatie. Wacht niet tot het laatste moment!

Het is belangrijk om vanaf vandaag te beginnen met de voorbereiding op de verplichting van elektronische facturatie vanaf 1 januari 2026. Twee jaar lijkt misschien voldoende tijd, maar het is belangrijk op te merken dat het volledige integratieproces van het verzenden en ontvangen van elektronische facturen tussen alle betrokken partijen (klanten, leveranciers en boekhouders) vaak wat tijd in beslag neemt.

Door nu te beginnen, geeft u uzelf voldoende tijd om:

1. De specifieke behoeften en doelstellingen van uw bedrijf op het gebied van elektronische facturatie te identificeren.

2. De verschillende opties en oplossingen op de markt te evalueren om de beste keuze voor uw bedrijf te maken.

3. Interne procedures en trainingen op te zetten om een soepele overgang naar elektronische facturatie te garanderen.

4. Samen te werken met uw klanten, leveranciers en boekhouders om hen bewust te maken van de verplichting van elektronische facturatie en hen voor te bereiden op deze verandering.

Bovendien geven sommige bedrijven de voorkeur aan een pilotproject of een geleidelijke overgangsfase naar elektronische facturatie voordat ze volledig overstappen. Door nu te beginnen, heeft u de mogelijkheid om deze tests en aanpassingen uit te voeren en zo de risico's van verstoring van uw bedrijfsprocessen te minimaliseren.

Kortom, door vandaag te beginnen met de voorbereidingen, heeft u voldoende tijd om elektronische facturatie optimaal te integreren in uw bedrijf en kunt u de tijdsdruk vermijden die kan ontstaan als u tot het laatste moment wacht.

Terug