Jaarverslag 2022 – FOD Financiën

21/07/2023 - Gepubliceerd door : FiduPress < Terug Jaarverslag 2022 – FOD Financiën

De Federale Overheidsdienst Financiën heeft zijn jaarverslag 2022 op 15 maart 2023 gepubliceerd. Het rapport meldt een succesvol jaar voor de FOD Financiën, met stijgende belastinginkomsten en verbeterde klantenservice.

De belastinginkomsten stegen in 2022 met 10%, tot een totaal van 141 miljard euro. Deze stijging is te wijten aan een combinatie van factoren, waaronder economische groei, stijgende lonen en dalende werkloosheid.

De klantenservice van de FOD Financiën is in 2022 ook verbeterd. De FOD Financiën heeft een nieuw online portaal in gebruik genomen, myMinfin, waarmee burgers en bedrijven hun fiscale zaken online kunnen regelen. De FOD Financiën heeft ook het aantal fysieke contactpunten verhoogd, waaronder callcenters en belastingkantoren.

Het jaarverslag van de FOD Financiën meldt een succesvol jaar voor de dienst. De FOD Financiën heeft meer belastingen geïnd, de klantenservice verbeterd en de strijd tegen belastingfraude voortgezet. De

De FOD Financiën is een belangrijke dienst voor de Belgische economie. Het draagt ​​bij aan de inning van belastingen, die een essentiële bron van financiering vormen voor de overheid. De dienst strijdt ook tegen belastingfraude, wat helpt om de rechtvaardigheid van het belastingstelsel te garanderen en de belastinginkomsten te beschermen.

Lees de volledige versie.

Terug